Om Lus

Voksenlus er cirka på størrelse med ​​et sesamfrø og kan være meget svært at se, fordi de kan antage en hvilken som helst farve fra hvid til brunbrun. Lus næres typisk af blod fire til fem gange om dagen.

Alle kan blive udsat for luseangreb, men det forekommer oftest hos børn i alderen 3-12 årsalderen. Lus findes oftest hos børn i børnepasning, førskole og grundskole. Lus overføres ofte fra børn til voksne i de enkelte hjem.

I modsætning til den udbredte misforståelse, skyldes lus ikke mangel på personlig hygiejne. Holder dine børn sig rene, beskytter det dem ikke mod at få tilført lus fra andre børn i skolen. Derfor anbefaler vi vores Lus brystspænder, hårbånd og tilbehør, der afviser lus, før du bliver smittet.

Hvad er vores effektive forebyggelse?

Lavendel kommer fra den vestlige del af Middelhavet, hvor man først sporede stoffets helbredende virkninger.
De brugte det som et antiseptisk, afvisende middel eller som en vask. Navnet lavendel kommer fra det latinske ord “lavare”, hvilket betyder vask.

Gamle mødre sætter dem i garderoberne i eller sovepuder for at opnå en fredelig og uforstyrret søvn. I stabilisering med cinnamomun Camphora opnås den frastødende virkning mod lus i endnu højere grad.

Hvordan behandler man lus effektivt?

Hyppig hårvask forhindrer delvis udbredelse af hårparasitter, men denne metode kan ikke betragtes som tilstrækkelig. Hårvask vil ikke i sig selv fjerne lusene fra håret. Vores produkter (hårelastikker, hårspænde, brystifter) giver en af stødende virkning, men fordi det er en urteropløsning, giver det ikke 100% garanti, men det reducerer risikoen betydeligt. Når man er smittet, er det nødvendigt at behandle hovedlus med produkter tilgængelige på markedet (shampoo, lusekam, insekticidspray, hårgelé, balsam mv.).

Hvis behandlingen ikke lykkes, kan der være yderligere behandlinger. Samtidig bør nogle ting undgås, såsom at vaske hår ved høje temperaturer. Også sengetøj skal tørres grundigt og strygers. Hatte, tørklæder, sjaler og andet tøj, der ikke altid bæres, bør undgås, hvis det er muligt. Madrasser og måtter, der anvendes i skolen, bør også sprøjtes med insektmiddel. Artikler i direkte kontakt med håret (kamme, børster) skal behandles med insektafvisende eller gennemblødt i en opløsning indeholdende chlor.

Familiemedlemmer skal sikre et højt niveau af personlig hygiejne. Hvert medlem af familien skal bruge deres personlige hygiejneartikler (håndklæde, kam osv.) For at forhindre, at det går videre. Det samme gælder i tilfælde af hætter, tørklæder eller andet hovedbeklædning. Lusesygdomme indgår i den internationale klassificering af sygdomme under kode B85. På denne baggrund er lægen forpligtet til at yde passende behandling – forebyggende pleje, enten alene eller i samarbejde med specialisten.

Er lusesmitte en sygdom?

Lusesygdomme indgår i den internationale klassificering af sygdomme under kode B85. På denne baggrund er lægen forpligtet til at yde passende behandling – forebyggende pleje, enten alene eller i samarbejde med specialisten.

Hvis mine børn bruger hårelastikkerne, får de så aldrig lus?

Vores hårbånd og -spænder giver en afstødende virkning, men fordi det er en urteopløsning, giver den ikke en 100% garanti, men den reducerer risikoen betydeligt.

Er hårbåndene sikre?

Produktet opfylder Europa-Parlamentets og Rådets EF forordning (EU ) nr.2016/678 af 29. april 2016 og (EU) nr. 528/2012 , som er anerkendt af Miljøstyrelsen.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, bedes du kontakte os. Vi vil gerne svare på dine spørgsmål.