+45 50 42 25 71 info@stoplus.dk

HVORDAN BEHANDLER MAN LUS MEST EFFEKTIVT?

Hyppig hårvask forhindrer delvis udbredelse af hårparasitter, men denne metode kan ikke betragtes som tilstrækkelig. Hårvask vil ikke i sig selv fjerne lusene fra håret. Vores produkter (hårelastikker, hårspænde, brystifter) giver en af stødende virkning, men fordi det er en urteropløsning, giver det ikke 100% garanti, men det reducerer risikoen betydeligt. Når man er smittet, er det nødvendigt at behandle hovedlus med produkter tilgængelige på markedet (shampoo, lusekam, insekticidspray, hårgelé, balsam mv.).

Hvis behandlingen ikke lykkes, kan der være yderligere behandlinger. Samtidig bør nogle ting undgås, såsom at vaske hår ved høje temperaturer. Også sengetøj skal tørres grundigt og strygers. Hatte, tørklæder, sjaler og andet tøj, der ikke altid bæres, bør undgås, hvis det er muligt. Madrasser og måtter, der anvendes i skolen, bør også sprøjtes med insektmiddel. Artikler i direkte kontakt med håret (kamme, børster) skal behandles med insektafvisende eller gennemblødt i en opløsning indeholdende chlor.

Familiemedlemmer skal sikre et højt niveau af personlig hygiejne. Hvert medlem af familien skal bruge deres personlige hygiejneartikler (håndklæde, kam osv.) For at forhindre, at det går videre. Det samme gælder i tilfælde af hætter, tørklæder eller andet hovedbeklædning. Lusesygdomme indgår i den internationale klassificering af sygdomme under kode B85. På denne baggrund er lægen forpligtet til at yde passende behandling – forebyggende pleje, enten alene eller i samarbejde med specialisten.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, bedes du kontakte os. Vi vil gerne svare på dine spørgsmål.