5,3 timer...

Så lang tid bruger en familie i gennemsnit på at bekæmpe lusesmitte, når barnet først har fået lus. Dette gør luseplagen til ét danskerne mest tids- og ressource krævende smitteplager.

Hvis uheldet er ude og lusene har ramt dit barn vil du i gennemsnit bruge 5,3 timer på følgende behandling, som er den typiske for familier med luseplage:

1. Start med at vaske håret, gerne med balsam for at gøre det lettere at rede igennem.
2. Hold styr på håret ved at dele håret og holde det med hårklemmer.
3. Tag én tot af gangen og red den igennem fra bund til spids.
4. Bank kammen af på et hvidt stykke papir så du lettere kan se eventuelle lus.
5. Dette fortsættes til hele håret er kæmmet.
Kæm hver anden dag i to uger for at fjerne alle lusene der måtte være i håret.

Der er sikkert mange, der kan genkende en hverdag, hvor man arbejder hårdt og har daglige pligter. Det er ofte det rum vi finder os i, hvor der ikke er plads til mere- der er simpelthen fyldt op. Så hvordan skal vi implementere sunde vaner, både for os selv og vores børn, der sikrer, at vi ikke ender i et luse-helvede? 

Forebyggelse giver bedre livskvalitet

Tiden er et begreb vi ofte bruger når vi taler økonomi, effektivisering og prioriteringer. Men noget essentielt bliver ofte udeladt af den ensrettede fortolkning af det mest dyrebare på jorden. Vi tænker generelt ikke på forebyggelse som noget vi burde investere i. Når folk løber, er det ofte for at være i god form, se godt ud, føle sig godt tilpas og være sund, men forebyggelse for sygdomme er ikke et direkte mål, men mere en superfed sideeffekt.

Forebyggelse af noget simpelt kan være meget tidsbesparende, og kan overføres til mange aspekter af livet. Vi ser det ofte i ”lifehack” blogs og videoer. Hvis vi fx tager lus som eksempel, tænker vi ikke over den potentielle irritation, der kan komme af en lusesmitte i hele familien. Det er klart man ikke kan gå og tænke over potentielle irritationer konstant, men med en tidsbesparende løsning med vores scrunchies er det direkte ind i det eksisterende vanemønster med at gøre sig klar om morgenen før en skole- eller institutionsdag. Det er derfor vi prøver at løse et kæmpeirritations problem på forhånd FØR det opstår.

Stoplus giver dig mere tid i hverdagen

Ved at anvende Stoplus scrunchies beskytter du ikke kun dine børn mod kemikalier og den fare lus udgør – du får også en nemmere og mindre tidskrævende hverdag, hvor du kan have fokus på alt det, der betyder meget for dig og din familie. Med vores alternative og naturlige løsning kan du investere i et produkt og beskytte dine børn og deres venner uden de selv ved det. Hvis vi spurgte, om du som forældre ville være fri for at bruge 5,3 timer på lusebekæmpelse ville du nok alle andre sige; JA! Men er du klar til at agere frem for at reagere og investere i forebyggelse frem for bekæmpelse? Dertil hører selvfølgelig også de mange kr. det koster med dyre lusekure og shampooer.

Med vores forskellige forsikringer betaler vi et månedligt beløb, der skal sikre, at det ikke bliver så dyrt, når skaden er sket. Med andre ord forebygger mod at stå i en kedelig situation, HVIS uheldet skulle se. På samme måde kan vi trække paralleller til luseforebyggelse. Med vores scrunchies investerer du i fremtiden og forebygger mod at skulle stå i en kedelig situation hvor du skal igennem dage med lusekure, kæmninger, der i snit ville koste dig 5,3 timer.

Sådan hvordan implementerer vi en vane?

Der er mange bud på hvordan man implementerer nye vaner i dagligdagen. Der er 1. januars krigerne, sæson-vanerne, de hardcore og dem der fejler som laver nye mål. Vi er på ingen måde eksperter, men vi vil gå så langt som at sige at det skal føles naturligt og være nemt. Maiken har en fed blog hvor hun netop sætter fokus på hendes personlige rejse om at ændre vaner, med https://www.bedredagligdag.dk/fra-sofakartoffel-til-morgenloeber/